top of page

Η Δράση

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι με την βοήθεια της τέχνης και της τεχνολογίας επικοινωνούνται και λύνονται γρηγορότερα αρκετά προβλήματα. Με αυτή την σκέψη,η  ομάδα μας ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια να δημιουργεί κοινωνικά βίντεο και events με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την συμμετοχή της σε εθελοντικά προγράμματα για την βελτιστοποίηση πολλών καθημερινών αναγκών. Η ομάδα μας έχει ως στόχο 1) μέσα από την ανάπτυξη των τεχνών (σκηνοθεσία, υποκριτική, σεναριογραφία, χορογραφία, μουσική, μοντάζ κ.ά) να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι ενωμένοι και βοηθώντας ο ένας τον άλλον μεταδίδοντας σε πολλές περιπτώσεις γνώσεις και εμπειρίες μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που μας δυσκολεύουν να προχωρήσουμε την ζωή μας μπροστά. Επίσης 2) παρατηρώντας και χρησιμοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας (δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, social media), πιστεύουμε πως αν μάθουμε να την χρησιμοποιούμε σωστά, θα έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε λοιπόν να μεταδώσουμε και σε άλλους ανθρώπους την γνώση που έχουμε αποκτήσει μέσα από τις δραστηριότητές μας όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να εξελίξουμε τις κοινωνίες των κρατών μας.

Από το 2009 και μετά η Ελλάδα έχει πληγεί από μία πολύ ισχυρή οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή, δημιούργησε σε πολλές κοινωνικές ομάδας προβλήματα επιβίωσης από την αύξηση της ανεργίας, την δυσκολία πρόσβασης σε εκπαιδευτικά προγράμματα και την αύξηση φαινομένων απουσίας σε δημοκρατικές διαδικασίες. Η ομάδας βλέποντας τα τεράστια κενά που δημιουργούσε η κρίση ενεργοποιήθηκε και ξεκίνησε να δημιουργεί εθελοντικές καμπάνιες (με την δημιουργία βίντεο) παροτρύνοντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε δομές αλληλεγγύης με όποιο τρόπο μπορεί. Αυτό έφερε πολλά θετικά αποτελέσματα, πολλά από τα βίντεο που δημιουργήσαμε μοιράστηκαν σε εκατομμύρια πολίτες δίνοντας ανάσες στήριξης και αισιοδοξίας. Επίσης δημιουργήσαμε πολλά εθελοντικά εκπαιδευτικά σεμινάρια παρέχοντας δωρεάν μαθήματα σκηνοθεσίας, μουσικής, θεάτρου σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Ένα από τα κορυφαία εγχειρήματά μας είναι η δράση «Σε Αναμονή». Η δράση μας αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 με στόχο να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Πάνω από 1200 επιχειρήσεις σε όλη την χώρα έχουν προσφέρει σε ανθρώπους που το χρειάζονταν περισσότερα από 500.000 προϊόντα πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν προπληρωθεί και έχουν μπει “Σε Αναμονή” από χιλιάδες συμπολίτες μας που έμαθαν από στόμα σε στόμα για την πρωτοβουλία μας. Στόχος της ομάδας μας ήταν και παραμένει η δημιουργία της δράσης σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας.

Διαδικασία: Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιο τρόπο; Προπληρώνοντας ένα καφέ, ένα ψωμί, ένα γάλα, λίγο κρέας, φρούτα και κάθε λογής προιόντα ή υπηρεσίες για κάποιον συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση (η λίστα των επιχειρήσεων είναι η 1η καρφιτσωμένη δημοσίευση στην αρχική μας σελίδα). Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κόβει και κρατάει σε ένα ξεχωριστό κουτί την απόδειξη του προιόντος “σε αναμονή” που έχει εισπράξει και την δίνει σε όποιον του ζητήσει το προιόν σε αναμονή. Τόσο απλό. Ελάτε να κάνουμε παράδοση σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας την αλυσίδα αγάπης. 

Anchor 5
Anchor 6
bottom of page